Işın Mumcu Artisan Ürün Uygulama Rehberi

30-06-2020 15:01
Işın Mumcu Artisan Ürün Uygulama Rehberi
 

Chalk Paint Nasıl Uygulanır?


Önce;
Ambalajın kapağını açıp iyice karıştırın. (Çalkalamayın.) Kullanılacak miktarı bir kaba ayırın. Ayrılan boya kıl fırça veya rulo fırça ile uygulanacak ise %10, boya tabancası ile uygulanacak ise %30 oranında su ile inceltilmelidir. Boya tabancasının meme çapı 1.8mm’den küçük olmamalıdır.

Sonra;

Uygulamadan önce fırçanızı su ile nemlendirin. Boya uygulaması yaparken boyayı ince uygulamayın, homojen bir şekilde yüzeye dağıtın. İhtiyaç̧ halinde katlar arası ortalama 5 saat beklenmelidir. Uygulama esnasında kullanılan ekipmanlar su ve sabun ile kolayca temizlenebilir.

Son Olarak;

Boyanın kuruma süresi ortalama 6 saattir. (Ortam koşullarına ve boyanan yüzeye göre değişkenlik gösterebilir.) Boya kuruduktan sonra boyayı sabitlemek ve koruma altına almak için mutlaka Cream Wax (Krem Vernik), eskitme verniği veya son kat verniklerimizden birini kullanmanız gerekmektedir.

Uygulama Videosu için Görsele Tıklayın

 

 

Wall Art Paint Nasıl Uygulanır?


 

Önce;
Ambalajın kapağını açıp iyice karıştırın. (Çalkalamayın.) Dekoratif doku çalışması yapılacak ise inceltmeyin. Badana duvar boyaması için boyayı ayrı bir kaba ihtiyacınız kadar aldıktan sonra aldığınız miktarın %30 oranında su ile inceltin.

 Sonra;

Uygulamadan önce kıl fırçanızı veya rulo fırçanızı su ile nemlendirin. Boya uygulaması yaparken boyayı ince uygulamayın, homojen bir şekilde yüzeye dağıtın. Katlar arası ortalama 6 saat bekleyin. Uygulama esnasında kullanılan ekipmanlar su ve sabun ile kolayca temizlenebilir.

Son Olarak;

Wall Art Paint, sıva ve astar gerektirmeden doğrudan uygulanabilen bir duvar boyasıdır. Boyanın kuruma süresi ortalama 6 saattir. (Ortam koşullarına ve boyanan yüzeye göre değişkenlik gösterebilir.) Boya kuruduktan sonra tercihe bağlı olarak dekoratif çalışmalar için Cream Wax(Eskitme Verniği) kullanılabilir.

 Uygulama ve yüzeye göre değişkenlik göstermekle birlikte 1 litre ile ortalama 13m² alan boyar. Doku çalışmalarında m² değişkenlik gösterir.

Uygulama Videosu için Görsele Tıklayın

 

 

 

 

Sıvı İç & Dış Mekan Vernikleri Nasıl Uygulanır?

 

Önce;

Boyanmış yüzeylerde son kat vernik olarak kullanılır. Ambalajın kapağını açıp iyice karıştırın. (Çalkalamayın.) Öncellikle, üzerine uygulanacağı boyanın tamamen kurumuş olduğundan emin olun. Uygulama için kıl fırça veya boya tabancası kullanın.

Sonra;

Vernik iki kat uygulanmalıdır. İlk kat uygulaması için öncelikle kullanılacak vernik miktarını ayrı bir kaba aktarın. Kaba, aktardığınız vernik miktarı kadar su ekleyerek verniği inceltin. Yüzeye uygulamayı yaptıktan sonra ikinci kat uygulamasına geçmek için 1 saat bekleyin.İkinci kat uygulaması için yeniden bir kaba kullanacağınız kadar verniği aktarın. Bu sefer kaba, aktardığınız verniğin %30’u oranında su ekleyerek inceltin. Uygulamaları yaparken verniği ince uygulayın, homojen bir şekilde yüzeye dağıtın. Uygulama esnasında kullanılan ekipmanlar su ve sabun ile temizlenebilir.

Son Olarak;

 Verniğin kuruma süresi ortalama 2 saattir. (Ortam koşullarına ve boyanan yüzeye göre değişkenlik gösterebilir.) Verniğin tam kuruma(kemikleşme) süresi 1 haftadır. Uygulama ve yüzeye göre değişkenlik göstermekle birlikte 1 litre ile ortalama 13m² alan verniklenir.

Uygulama Videosu için Görsele Tıklayın

 

 

 Eskitme Krem Vernikleri Nasıl Uygulanır?

 Önce;

 

Cream Wax eskitme krem verniktir. Boyanmış̦ yüzeyinizi koruma altında tutar, aynı zamanda eskitme dokusu verir. Cream Wax’ın kapağını açtıktan sonra karıştırmayın. İnceltmeyin.

 Sonra;

Cream Wax fırçası ile boyanmış̦ yüzeyin her yerine, en ufak bir boşluk bırakmadan homojen bir şekilde sürün. Cream Wax’ı sürdükten hemen sonra kurumasını beklemeden bez ile silin ve parlatın.

Son Olarak;

Cream Wax uygulaması bittikten ve bir bez aracılığıyla parlatıldıktan sonra boyanan yüzey kullanılabilir. Ancak Cream waxların tam kuruma(kemikleşme) süresi 21 gündür.

Uygulama Videosu için Görsele Tıklayın


 

 Sıvı Varak (Brush Glitter) Nasıl Uygulanır?

Önce;
Brush Glitter su bazlı, metalik altın, gümüş, bakır ve inci varak efektli bir boyadır. Uygulamadan önce iyice karıştırın. (Çalkalamayın.) Fırça ile uygulanacak ise inceltme işlemi yapmadan doğrudan yüzeye uygulayın.

Sonra;

Brush Glitter ürünleri boya tabancasıyla da uygulanabilir. Boya tabancası ile uygulanacak ise %30 oranında su ile inceltilmelidir. Boya tabancasının meme çapı 1.8 mm'den küçük olmamalıdır.

Son Olarak;

Brush Glitter çok hızlı kurur. Uygulamayı bitirdikten sonra uygulama esnasında kullanılan malzemeler hemen su ile yıkanmalıdır. Bursh Glitter’in tam kuruma(kemikleşme) süresi 1 haftadır.

Uygulama Videosu için Görsele Tıklayın



 İxir Nedir? Nasıl Uygulanır? 

Önce;
İxir, zor ve su ile teması yoğun olan yüzeylerde boyaya karıştırılarak kullanılır. Boyanızı %10 sulandırıp karıştırdıktan sonra boyanın bir kısmını ayrı bir kaba alın.

Sonra;

3 Ölçek Ixir - 1 Ölçek Boya olacak şekilde ayrı bir kapta bu karışımı hazırlayın. Ardından nemli bir kıl fırça veya rulo fırça ile uygulayabilirsiniz. Boya tabancası ile yapılacak uygulamalarda boya %30 sulandırılmalı ve tabanca ucu minimum 1.8 mm çapında olmalıdır.

Son Olarak;

Uygulama yapıldıktan sonra boyanın kuruması yaklaşık 12 saat sürmektedir. Bu kuruma süresi ortam koşullarına ve boyanan yüzeye göre değişkenlik gösterebilir. Boya kuruduktan sonra boyayı sabitlemek ve koruma altına almak için mutlaka Işın Mumcu Artisan Cream Wax veya Işın Mumcu Artisan Verniklerinden kullanmanız gerekmektedir.

Uygulama Videosu için Görsele Tıklayın

 

 
 


.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.